Toggle Ara

2. ...
  3. Basın Bültenleri
  4. Türk kardiyoloji derneği kalbiniz için yürümeye çağırıyor

Türk kardiyoloji derneği kalbiniz için yürümeye çağırıyor

Türk Kardiyoloji Derneği, kalp sağlığının önemini vurgulamak için 29 Eylül Dünya Kalp Gününü, Kalp Yürüyüşü’yle kutluyor. “Kalbini sev günde 10.000 adım at” temasıyla düzenlenen yürüyüş, 29 Eylül Cumartesi günü, Arnavutköy sahilinden başlayarak Rumeli Hisarı’nda sona erecek.

Tüm dünyada kalp hastalıkları ve inme nedeniyle insan yaşamı vaktinden önce sona eriyor. Yaygın inanışın aksine kadınlar da bu hastalıklardan erkeklerle benzer düzeyde etkileniyor. Üstelik bilimsel veriler çocukların bile risk altında olduğunu ortaya koyuyor. Riski azaltmak için yapılması gerekenlerin başında sağlıklı beslenme tercihleri ve fiziksel aktivite geliyor. Topluma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak ve daha fazla harekete teşvik etmek için Türk Kardiyoloji Derneği, Dünya Kalp Federasyonu üyeleri ve işbirlikçi kuruluşların dünyanın her yerinde etkinlikler düzenleyeceği Dünya Kalp Günü’nde, kalp sağlığının önemini bir kez daha vurgulamak için Kalp Yürüyüşü’ne koşulsuz destek veriyor.