2000 - 2009: Yeni yollar yaratma
İşletmelerin, çevrenin ve toplulukların karşı karşıya kaldığı zorluklar arttıkça, Unilever organizasyon düzeni ve strateji açısından bir dönüşümden geçerek sürdürülebilir bir işletme olarak kalmamızı sağladı.

İnsanların alışveriş ve satın alım alışkanlıkları değişmeye başladıkça ve müşteriler çok daha sosyal, çevresel ve sivil olarak motive bir hale geldikçe, Unilever de hem işletmemizin yapılandırılma şekli hem de düşünme şeklimiz açısından gereken değişiklikleri benimsedi. Büyüme Yolu stratejimiz, çok daha fazla satın alım ve mükemmellik merkezleri oluşturacak şekilde üretim ve imalat merkezlerinde verimlileşmenin artmasına yol açtı. One Unilever programı, işlerimizi basitleştirerek ve kapsamımızdan daha iyi bir şekilde faydalanabilmemizi sağlayarak kuruluşu tek bir strateji arkasında topladı.
Aynı zamanda, gündelik faaliyetlerimizde dahi sürdürülebilir düşünme anlayışını benimseyerek sosyal amaca uygunluk konusundaki geçmişimize de uygun hareket etmiş oluyoruz.
2002 yılında, Lifebuoy markası, hijyen eğitim programı Swasthya Chetna'yı sundu; bu program, Hindistan'da kırsal alanda yaşayan 120 milyon kişinin hayatında fark yaratırken biz de 2004 yılında Sürdürülebilir Palm Yağı Yuvarlak Masasının (RSPO) kurucu üyesi haline geldik. 2008 yılında, ormanların tahrip edilmesini sonlandırmaya yardımcı olmak amacıyla tüm palm yağı tedarikimizi 2015 yılına kadar sertifikalı sürdürülebilir kaynaklardan elde etme konusundaki taahhütümüzü duyurduk.
Bu on yıllık dönemin sonuna gelinirken, dünyada genel bir ekonomik ve çevresel belirsizlik havası hakimdi. Unilever'in benimsediği değişiklikler, 2009 yılında The Compass stratejisinin sunulması ile sonuçlandı; bu da bir sonraki on yıllık dönemi gerçek anlamda sürdürülebilir bir iş modeli ile karşılayabilmemiz için bizi hazırladı: çevresel etkimizi azaltırken işletmemizi iki kat büyütmek.
Önemli Noktalar
2000
Bestfoods, tarihin ikinci nakit satın alım işlemi ile Unilever'e katıldı. Diğer satın alımlar, Slim-Fast Foods, Ben & Jerry’s ve Fransa'daki mutfak işletmesi Amora-Maille'i içermekteydi.
Beslenme, sağlık ve enerji konusunda bir mükemmellik merkezi olan Unilever Sağlık Enstitüsünü kurduk.
2001
Unilever, 2001 yılında marka sayısını 1.600'den 900'e indirmiş durumdaydı. DiverseyLever, Elizabeth Arden ve Unipath satıldı.
2002
Marka portföyümüz yeniden şekillendirildi ve satın alımlar ve 87 işletmenin satışından elde edilen 6,3 milyar € ile geliştirildi.
2003
Unilever Sağlık Enstitüsü, Bangkok, Tayland ve Accra, Gana'da bölgesel merkezler açtı.
Beslenme Politikamız ile Beslenme ve Sağlık Akademimizi tanıttık.
2004
Enerji misyonu tanıtıldı ve Unilever'in çeşitliliğini, ürünlerimizi ve çalışanlarımızı temsil eden yeni logoyu da içeren yeni Unilever markası sunuldu.
2005
Unilever, Unilever Cosmetics International'ı (UCI) ABD merkezli Coty Inc'e sattı. Satış, Unilever'in ana kategorilere odaklanma stratejisi ile uyumluydu.
Aracılığıyla 16.000 ürünün trans yağ, doymuş yağ, sodyum ve şeker seviyelerinin değerlendirildiği ve gereken durumlarda eyleme geçilmesini sağlayan Beslenme Geliştirme Programı tamamlandı.
2006
Antony Burgmans, 35 yıl boyunca şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptıktan sonra görevden çekildi. Kendisinin yerini Unilever'in ilk bağımsız Yönetim Kurulu Başkanı Michael Treschow aldı.
Yeni teknolojiler ile ambalajın üçte biri, üçte bir oranda su ve üçte bir oranda seyreltilmiş sıvı kullanılan ilk süper konsantre sıvı çamaşır deterjanı Small & Mighty'nin oluşturulmasına katkıda bulundu.
2007
Unilever, Endonezya merkezli enerji içeceği markası Buavita ve Rusya merkezli öncü dondurma merkezi Inmarko'yu satın aldı.
Unilever, tüm çayları sürdürülebilir etik kaynaklardan elde etme konusundaki kararlılığını ifade etti ve Yağmur Ormanları Birliği'nden çay tedarikçilerini derhal kontrol etmesini istedi.
2008
Kuzey Amerika'daki çamaşır işletmemiz, Fildişi Sahili'ndeki yenilir yağ işlememizi, yerel palmiye ekim alanlarındaki çıkarlarımız, Palmci ve PHCI ve Bertolli zeytinyağı ve sirke işletmemizin Grupo SOS'a satılmasını da içeren birçok işletmenin satılacağını duyurduk.
2015 yılına kadar sürdürülebilir palm yağı kaynaklarına geçme konusunda taahhütte bulunduk ve ilk sertifikalı palm yağı partimizi Kasım'da satın aldık.
Unilever, arka arkaya onuncu defa Dow Jones Sürdürülebilir Endeksi tarafından gıda sektörü lideri seçildi ve bu başarıya ulaşan tek şirket olarak öne çıktı.
2009
Paul Polman, 1 Ocak tarihinde, şirkete 35 yıl boyunca hizmet verdikten sonra emekli olan Patrick Cescau'nun yerini alarak İcra Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.
Unilever, GreenPalm sertifikaları aracılığıyla 185.000 tonluk sürdürülebilir palm yağı aldı; bu miktar, toplam ihtiyacın %15'ine karşılık gelmekteydi.
Batı Avrupa'da satılan Lipton Yellow Label ve PG Tips poşet çayların %80'i sertifikalı bahçelerden alınmış durumdaydı. Yağmur Ormanları Birliği sertifikalı çay, aynı zamanda ABD, Japonya ve Avustralya'da da sunulmaya başladı.
Dünya Gıda Programı ile kurduğumuz ortaklık aracılığıyla 80.000 çocuğa okullarda yaklaşık 17 milyon öğün yemek dağıttık.
Unilever, yılın sonuna doğru yenilenmiş vizyonumuzu tanıttı; çevresel etkimizi azaltırken işletmemizi iki kat büyütmek.