1. Home
  2. ...
  3. Basın Bültenleri
  4. Unilever ve Veolia Sürdürülebilir Ambalajlar için İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Unilever ve Veolia Sürdürülebilir Ambalajlar için İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Unilever ve Veolia arasında üç yıl süreyle devam edecek olan ortaklık, plastik atıklar için döngüsel ekonominin oluşturulmasına yardım ederek atıkların gerek toplanması gerekse geri dönüşümü için ihtiyaç duyulan alt yapıyı iyileştirecek.

Unilever ve Veolia, Hindistan ve Endonezya’dan başlayarak farklı coğrafyalarda plastikle ilgili döngüsel bir ekonominin oluşturulmasına yardımcı olmak için gelişmekte olan teknolojiler alanında beraber çalışmak üzere bugün bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını duyurdular. Ellen MacArthur Vakfı’nın verilerine göre kullanımının ardında dünya genelindeki plastiğin sadece %14’ü geri dönüştürülmek üzere toplanırken %40’nın yolculuğu düzenli depolama alanlarına, üçte birinin ise kırılgan ekonomilerde son buluyor.

Unilever 2017 yılında endüstriye öncülük eden bir açıklama yaparak 2025 yılına kadar tüm plastik ambalajlarını %100 tekrar kullanılabilecek, geri dönüştürülebilecek ya da biyolojik olarak çözünebilecek şekilde tasarlayacağı taahhüdünü verdi. Buna yönelik bir nihai pazar oluşturabilmek için ise 2025 yılına kadar ambalajlarındaki plastik içeriğini en az %25 arttırma taahhüdünde bulundu. Bu hedefler, özellikle ambalajların geri dönüştürecek ya da tekrar kullanılacak şekilde tasarlanmasına yönelik gerekli değişliklerin yapılması için endüstriyi harekete geçirecek etkiye sahip.

Unilever ve Veolia böylesine önemli bir anlaşmaya imza atarak plastik atıkların aslında, döngüsel bir ekonomiye geçişte önemli olan değer zinciri boyunca atık toplama ve tekrar işleme altyapısının geliştirilmesinde ve ölçeğinin arttırılmasında, cesur aksiyonlar almayı gerektiren ortak bir sorumluluk olduğunu ortaya koymuş oldular. Yapılacak ortak çalışma kapsamında, geri dönüştürülmüş içeriği tekrar değer zincirine aktarmak üzere malzeme toplama sürecine odaklanılacak. Veolia bu ortaklık süresi boyunca çeşitli ülkelerde kullanılmış ambalaj toplama çözümlerini uygulamak, geri dönüşüm kapasitesini arttırmak ve yeni süreçler ve iş modelleri geliştirmek için Unilever’le beraber çalışacak.

Unilever Tedarik Zinciri Başkanı Marc Engel yaptığı açıklamada, “Plastik atık sorununun boyutları azalmanın aksine artmaya devam ediyor. Öyle ki, önümüzdeki yirmi yıl içerisinde plastik üretiminin ikiye katlanacağı öngörülüyor. Bu kritik sorunun çözümü için yapılması gereken daha pek çok şey var. Biz de bu noktada atık yönetiminde bir dünya lideri olan Veolia ile gerçekleştireceğimiz işbirliği sayesinde döngüsel bir ekonomi için etkili adımlar atmayı umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

Veolia Kalkınma, İnovasyon ve Pazarlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Laurent Auguste ise, “Plastik ambalajların çevresel ayak izini anlamlı ölçüde azaltmak için mevcut plastik ambalajların yaşam sonu yönetim biçimini dönüştürme ihtiyacı yadsınamaz. Bu ihtiyaç ise değer zincirinde yer alan tüm oyuncuların yeni bir şekilde işbirliği gerçekleştirmesini gerektiriyor. Veolia ve Unilever olarak bu global işbirliği çerçevesinde, dünyanın farklı coğrafyalarındaki güçlerimizi birleştiriyor ve ambalaj için sorumlu ve sürdürülebilir bir geleceği tekrar tanımlamak için atıkların toplanmasından geri dönüştürülmesine kadar liderlik görevini üstleniyoruz” dedi.

Veolia Hakkında

Veolia grup optimize kaynak yönetimi alanında global bir liderdir. Grup, dünya genelindeki 169.000 çalışanıyla su, atık ve enerji yönetimi çözümleri tasarlayarak ve sunarak toplulukların ve endüstrilerin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Veolia birbirini tamamlayan üç faaliyet alanında yaptığı çalışmalarla kaynaklara erişimin geliştirilmesine, mevcut kaynakların korunmasına ve bunların takviye edilmesine yardımcı olmaktadır. 2017 yılında, Veolia grup 96 milyon kişiye içme suyu ve 62 milyon kişiye atık suyu hizmetleri sağlamış, bunun yanı sıra yaklaşık 55 milyon megawatt saat enerji üreterek 47 milyon metrik ton atığı kullanılabilir malzemeye ve enerjiye dönüştürmüştür. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE borsasına kayıtlıdır) 2017 yılı için €25.12 milyar konsolide gelir bildiriminde bulunmuştur. (USD 30.1 milyar). www.veolia.com

Andriana Matsangou

andriana.matsangou@unilever.com

Veolia media contact:

+ 33 1 85 57 42 16
sandrine.guendoul@veolia.com

Safe Harbour

Where relevant, these actions are subject to the appropriate consultations and approvals.

This announcement may contain forward-looking statements, including 'forward-looking statements' within the meaning of the United States Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Words such as 'will', 'aim', 'expects', 'anticipates', 'intends', 'looks', 'believes', 'vision', or the negative of these terms and other similar expressions of future performance or results, and their negatives, are intended to identify such forward-looking statements. These forward-looking statements are based upon current expectations and assumptions regarding anticipated developments and other factors affecting the Unilever Group (the 'Group'). They are not historical facts, nor are they guarantees of future performance.

Because these forward-looking statements involve risks and uncertainties, there are important factors that could cause actual results to differ materially from those expressed or implied by these forward-looking statements. Among other risks and uncertainties, the material or principal factors which could cause actual results to differ materially are: Unilever's global brands not meeting consumer preferences; Unilever's ability to innovate and remain competitive; Unilever's investment choices in its portfolio management; inability to find sustainable solutions to support long-term growth; the effect of climate change on Unilever's business; customer relationships; the recruitment and retention of talented employees; disruptions in our supply chain; the cost of raw materials and commodities; the production of safe and high quality products; secure and reliable IT infrastructure; successful execution of acquisitions, divestitures and business transformation projects; economic and political risks and natural disasters; financial risks; failure to meet high and ethical standards; and managing regulatory, tax and legal matters. These forward-looking statements speak only as of the date of this announcement. Except as required by any applicable law or regulation, the Group expressly disclaims any obligation or undertaking to release publicly any updates or revisions to any forward-looking statements contained herein to reflect any change in the Group's expectations with regard thereto or any change in events, conditions or circumstances on which any such statement is based. Further details of potential risks and uncertainties affecting the Group are described in the Group's filings with the London Stock Exchange, Euronext Amsterdam and the US Securities and Exchange Commission, including in the Annual Report on Form 20-F 2017 and the Unilever Annual Report and Accounts 2017.

BİZİMLE BAĞLANTI KURUN

Kami selalu mencari cara untuk berhubungan dengan mereka yang memiliki minat yang sama terhadap masa depan yang berkelanjutan.

BİZE ULAŞIN

Unilever ve uzman ekipler ile temas kurun veya dünyanın dört bir yanında iletişim kurulacak kişileri bulun.