
UNICEF verilerine göre özellikle Güney Sudan, Somali, Yemen ve Nijerya’da savaşlar sebebi ile yerlerini terk eden milyonlarca insan güvenli suya ulaşamıyor. Su aracılığıyla geçen hastalıkların yayılması ise çocukların yaşamına yönelik en büyük tehlikeyi oluşturuyor. Bu tehlikenin bertaraf edilebilmesi için herkese bir rol düşüyor. Bu doğrultuda Dünya Su Günü vesilesiyle hayata geçirilen proje kapsamında, insani kriz ortamında bulunan 1.000 çocuğun temiz suya erişimini sağlayacak.
Kampanya ile 30'dan fazla Metro mağazasında 1.500.000 alışverişçiye ve dijital kanallar üzerinden 1.300.000 tüketiciye ulaşılarak çağrı yapılması hedefleniyor.
Unilever'in su kıtlığıyla mücadele kararlılığı
Unilever global olarak Dünya Su Günü'nde giderek artan su kıtlığı sorunu için farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Dünya genelinde 2,8 milyar insanın suya erişiminin kısıtlı olduğu günümüzde, su konusunda tüketici talebi 1950'den bu yana ikiye katlanırken 2030 itibarıyla yine ikiye katlanacağı öngörülüyor.
Dünya çapındaki toplumların yüz yüze olduğu su kıtlığı riskiyle uğraşma kararlığında olan Unilever, bunu tedarik zincirinde su kullanımını azaltarak, örneğin fabrikalarındaki su verimliliğini iyileştirerek yapıyor. Unilever global olarak, 2008'den bu yana üretim tonu başına su kullanımını %37 oranında azalttı.
Unilever, 2010 yılında hayata geçirdiği Sürdürülebilir Yaşam Planı kapsamında yaptığı çalışmalarla da su tasarrufu konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Unilever 2010’dan bu yana Türkiye’de, Yumoş ve Cif markalarıyla 7289 ton su tasarrufu sağladı. OMO markasıyla ön yıkama alışkanlığının azaltılmasını sağlayarak yüzde 44’ten yüzde 18 oranlarına düşürerek 2013 yılında 2 Ömerli barajına eşit su tasarrufu gerçekleştirdi.
Unilever Türkiye Hakkında
Unilever, 190’dan fazla ülkede satılan ürünleri ile her gün 2,5 milyar tüketiciye ulaşan, Gıda, Ev Bakım, Kişisel Bakım ve İçecek Ürünleri konusunda dünyanın önde gelen tedarikçilerinden biridir. Dünya genelinde 169,000 çalışanı olan Unilever, 2017 yılında 53.7 milyar Euro yıllık satış hacmine ulaşmıştır. Şirketin kapsama alanının yarısından fazlası (57%), gelişen ve yükselen pazarlarda yer almaktadır.
Unilever Türkiye portföyünde; OMO, Rinso, Yumoş, Domestos, Cif, Sunlight, Elidor, Dove, Dove Men, Toni&Guy, Signal, Clear, Rexona, Lux, Axe, Sana, Lipton, Knorr, Calve, Becel, Algida, Carte d’Or, Cornetto, Nogger, Magnum, Max, UFS ve Vaseline markaları yer almaktadır.
Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı (USLP), şirket stratejisinin temelini oluşturmakta ve şunları hedeflemektedir:
- 2020’ye kadar bir milyardan fazla insanın sağlık ve esenliklerini artırmak için harekete geçmesine yardımcı olmak
- 2030’a kadar ürünlerimizden kaynaklanan çevresel etkimizi yarı yarıya azaltmak
- 2020’ye kadar milyonlarca insanın geçim kaynaklarını iyileştirmek
USLP, büyümeyi ve şirkete duyulan güveni arttırarak değer yaratmakta, maliyetleri düşürürken riskleri azaltmaktadır. Unilever’in, sürdürülebilir yaşamı destekleyen markaları 2016’da, şirketin işinin geri kalanından %50 daha fazla büyümüş ve şirket büyümesinin neredeyse %60’ından fazlasını sağlamıştır.
Unilever, 2017 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde sektörünün bir numarası seçilmiştir. Unilever, FTSE4Good Endeksinde ise en yüksek çevresel skor olan 5'e yükselmiştir. 2017 GlobeScan/SustainAbility yıllık anketinin Global Kurumsal Sürdürülebilirlik Liderleri listesinde yedinci kez üst üste birinci sırada bulunan Unilever, CDP'nin 2018 Global Tedarik Zinciri raporunda İklim Değişikliği, Su, Ormanlar ve Tedarikçi Bağlılığı ile ilgili dört A derecesi almıştır. Unilever, 2030 yılı itibarıyla tüm operasyonlarında karbon pozitif olmayı ve plastik ambalaj üretiminin %100'ünün 2025 yılına kadar tamamen yeniden kullanılabilir, geri dönüştürülebilir veya kompostlanabilir olmasını taahhüt etmektedir.
Unilever ve markaları hakkında daha çok bilgi için, lütfen www.unilever.com.tr adresini ziyaret ediniz. Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı hakkındaki gelişmelere ise https://www.unilever.com.tr/sustainable-living/ linkinden ulaşabilirsiniz.