1. Home
  2. ...
  3. Basın Bültenleri
  4. Unilever’de bayrak değişimi: Paul Polman’dan sonra Alan Jope görevi alıyor.

Unilever’de bayrak değişimi: Paul Polman’dan sonra Alan Jope görevi alıyor.

Londra / Rotterdam, 29 Kasım 2018: Unilever’den yapılan duyuruda, 10 yılı aşkın süredir CEO olarak görev yapan Paul Polman’ın emekliye ayrılma kararı aldığı; 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla yerine, halen Güzellik ve Kişisel Bakım kategorisinin başkanlığını yürüten Alan Jope’un atandığı bildirildi.

Paul Polman

Yaklaşık 40 yıldır hızlı tüketim ürünleri sektöründe çalışan Paul Polman, Unilever CEO’su olarak görev yaptığı süre boyunca, şirketin yeni bir sürdürülebilir büyüme modeline başarılı bir şekilde öncülük etmesinde büyük rol oynadı. Bu süreçte şirket, içinde bulunduğu piyasaların ilerisinde sürekli olarak bir gelir artışı sundu. Hissedarlarına yüzde 290 oranında getiri sağladı.

54 yaşındaki Alan Jope, Unilever’in en büyük kategorisi olan Güzellik ve Kişisel Bakım’ı 2014 yılından beri yönetiyor ve 2011 yılından bu yana şirketin Liderlik Ekibi’nde yer alıyor. Dört yıl boyunca şirketin Kuzey Asya operasyonlarını yürüterek, Rusya, Afrika ve Orta Doğu’da Başkan olarak hizmet veren Jope, şirketin hem gelişen hem de gelişmekte olan piyasalarda mükemmel iş performansı göstermesine katkı sağladı.

Unilever Yönetim Kurulu Başkanı Marijn Dekkers, şirketin tepesindeki bayrak değişimine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Paul Polman, Unilever’i kendi sektöründe en iyi performans gösteren şirketlerden ve dünyanın en takdir edilen işletmelerinden biri haline getirerek, şirketi dönüştüren özel bir iş lideridir. Polman’ın Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı’nda şekillenen, sorumlu kapitalizmin yeni çağını tanımlama konusundaki rolü, onu, kendi jenerasyonundaki en ileri görüşlü iş liderlerinden biri olarak ayrıştırmaktadır.

Kendisinin, şirkete uzun vadeli en iyi hizmeti sunma bağlılığı ile birleşen vizyonu, güdüsü ve performans odağı Unilever’i bariz bir şekilde güçlendirdi. Polman, hızlı değişen bu dinamik sektörde, kazanılabilecek en iyi yere sahip, daha atik ve çabuk toparlanan bir şirket bırakıyor. Kendisine kişisel olarak ve Yönetim Kurulumuz adına Unilever’e yapmış olduğu tüm katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Zorlu ve geniş kapsamlı bir seçim sürecinden sonra Kurul, Alan Jope’u bu göreve atama kararı almıştır. Bugüne kadar Unilever için çeşitli üst yönetim görevleri üstlenen Jope, iş yaptığımız piyasalar, sektör ve işimize ilişkin derin bir anlayış ve deneyime sahiptir. Etkileyici bir performansı olan yeni CEO’muz, ayrıca güçlü, dinamik ve değer yaratma odaklı bir liderdir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.”

2019’un ilk yarısında geçiş döneminde Alan Jope’a destek verecek olan Paul Polman ise Unilever’e veda ederken, “Son 10 yılı aşkın bir süredir Unilever’e liderlik etmek benim için bir onurdu. Bu süre zarfında, insanlarımızın bağlılığı, çalışkanlıkları ve gerçek anlamda amaç odaklı bir şirket yaratma arzularından onur duyuyorum.

Uzun vadeli, sürdürülebilir bir iş oluşturmak için çalıştığımız Unilever’in diğer birçok hissedarıyla birlikte olduğum için onlara da oldukça minnettarım. Bu ortaklarımızın birçoğu ile dünyanın karşı karşıya olduğu çok sayıda çevresel ve sosyal sorunları ele almaya yardımcı olmak için sıkı bağlar kurmayı dört gözle bekliyorum. Alan Jope ile yıllardır yakın bir şekilde çalıştığım için, liderliği boyunca Unilever’in gelirini artırarak geleceğe taşıyacağından eminim. Bu göreve Jope’un atanması, aynı zamanda Unilever’in yetenek havuzunun gücünü gösteriyor” dedi.

1 Ocak 2019’da CEO olarak göreve başlayacak olan Alan Jope ise şunları söyledi: “Gerçek anlamda yetenekli insanlarla ve parlak markalarla dolu, global bir şirket olan Unilever’e liderlik etmek benim için büyük ayrıcalık olacak. 30 yılı aşkın bir süredir Unilever’de çalışıyorum. Markalarımızın her gün 2 milyardan fazla insanı pozitif olarak etkileyerek hayatlarını geliştirdiği birçok yöntem gördüm. Global ayak izimiz, gelecek için birçok önemli piyasadaki güçlü pozisyonları içeriyor. Odağımız, uzun vadeli büyüme ve değer oluşturmak için tüketicilerimize ve hissedarlarımıza hizmet vermeye devam etmek olacak.”

Unilever PLC

Unilever House
100 Victoria Embankment
London EC4Y 0DY
Birleşik Krallık

Press-Office.London@Unilever.com

Unilever NV

Weena 455
3013AL Rotterdam

www.unilever.nl

mediarelations.rotterdam@Unilever.com

Lucila Zambrano

Lucila.Zambrano@unilever.com

Fleur van Bruggen

fleur-van.bruggen@unilever.com

Jonathan Sibun

jsibun@tulchangroup.com

Investor Relations

investor.relations@unilever.com

Safe Harbour

Where relevant, these actions are subject to the appropriate consultations and approvals.

This announcement may contain forward-looking statements, including 'forward-looking statements' within the meaning of the United States Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Words such as 'will', 'aim', 'expects', 'anticipates', 'intends', 'looks', 'believes', 'vision', or the negative of these terms and other similar expressions of future performance or results, and their negatives, are intended to identify such forward-looking statements. These forward-looking statements are based upon current expectations and assumptions regarding anticipated developments and other factors affecting the Unilever Group (the 'Group'). They are not historical facts, nor are they guarantees of future performance.

Because these forward-looking statements involve risks and uncertainties, there are important factors that could cause actual results to differ materially from those expressed or implied by these forward-looking statements. Among other risks and uncertainties, the material or principal factors which could cause actual results to differ materially are: Unilever's global brands not meeting consumer preferences; Unilever's ability to innovate and remain competitive; Unilever's investment choices in its portfolio management; inability to find sustainable solutions to support long-term growth; the effect of climate change on Unilever's business; customer relationships; the recruitment and retention of talented employees; disruptions in our supply chain; the cost of raw materials and commodities; the production of safe and high quality products; secure and reliable IT infrastructure; successful execution of acquisitions, divestitures and business transformation projects; economic and political risks and natural disasters; financial risks; failure to meet high and ethical standards; and managing regulatory, tax and legal matters. These forward-looking statements speak only as of the date of this announcement. Except as required by any applicable law or regulation, the Group expressly disclaims any obligation or undertaking to release publicly any updates or revisions to any forward-looking statements contained herein to reflect any change in the Group's expectations with regard thereto or any change in events, conditions or circumstances on which any such statement is based. Further details of potential risks and uncertainties affecting the Group are described in the Group's filings with the London Stock Exchange, Euronext Amsterdam and the US Securities and Exchange Commission, including in the Annual Report on Form 20-F 2017 and the Unilever Annual Report and Accounts 2017.

BİZİMLE BAĞLANTI KURUN

Sürdürülebilir bir gelecek hayalini paylaşan herkesi, bizimle bağlantı kurmaya davet ediyoruz.

BİZE ULAŞIN

Unilever ve uzman ekipler ile temas kurun veya dünyanın dört bir yanında iletişim kurulacak kişileri bulun.