
Bu yıl 12'ncisi düzenlenen 12.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı - IBATECH İstanbul’da tüm sektör bir araya geldi. Fuar, gastronomi öğrencilerini de Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) desteğiyle sektörün profesyonelleriyle buluşturdu.
Genç yetenek şefler, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) tarafından düzenlenen Taşpakon Türkiye Kupası’nda yarıştı. Birinci olan Fatma Hacı Hüseyin Akgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, ‘Taşpakon Türkiye Kupası’ verildi. Sektörde önemi her geçen gün artan ‘gıda güvenliği’ konusunda kriterlerin de eklendiği yarışmada, birincilik için ‘gıda güvenliği’ kriterlerine yüzde 60 uyum ise ‘Gıda Güvenliği Jürisi’ tarafından değerlendirildi. Böylece ilk defa bir yarışmada ‘gıda güvenliği’ kriterlerinin başarıyla uygulanma şartı aranmış oldu.
Yarışmaya katılan şefler, Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle Unilever Food Solutions tarafından hayata geçirilen Güvenilir Eller Online Gıda Güvenliği Eğitimi’ni tamamladı. Eğitimde öğrendiklerini başarıyla uygulayan şefler, gıda güvenliği kriterlerini tamamlayarak puanlarını yükseltti.
Güvenilir Eller Online Gıda Güvenliği Eğitimi, Türkiye’nin ilk ve tek online gıda güvenliği eğitim-sertifika programı olarak 2016 yılında hayata geçirildi. Yaklaşık iki yıllık dönemde tüm Türkiye’den 25.500’i aşkın şef online ‘gıda güvenliği’ eğitimlerine başlarken, 16.500’den fazlası Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikasını aldı.



Güvenilir Eller gıda güvenliği online eğitim projesi
Ev dışı gıda sektöründe her iki işletmeden birine ulaşan Unilever Food Solutions, şeflerin gıda güvenliği alanındaki beklentilerini karşılamak amacıyla Gıda Güvenliği Derneği iş birliğiyle ‘Güvenilir Eller’ gıda güvenliği eğitimlerini başlattı.
Unilever Food Solutions, 2016 yılında TNS araştırma şirketiyle gerçekleştirdiği ‘Türkiye Şef Araştırması’na katılan şeflerin %80’inin ‘Gıda Güvenliği’ alanında eğitim almayı en öncelikli ihtiyacı olarak tanımlamadı. Gıda Güvenliği Derneği iş birliğiyle Türkiye’nin ilk ve tek online gıda güvenliği eğitim-sertifika programı ‘Güvenilir Eller’ projesi bu ihtiyacın ardından 2016 yılında başlatıldı. Amaç, online platform üzerinden Türkiye genelindeki tüm şeflerin bu eğitim içeriğine kolayca ulaşmasını sağlamak.
Gıda Güvenliği Derneği tarafından içeriği oluşturulan ve her konu için farklı beş modülden oluşan online eğitim programıyla, gıda güvenliği konusunda temel bilgiler şeflere veriliyor. Bugüne kadar 25.000’den fazla şef guvenilireller.com’a kayıt olarak eğitimlere başladı. 16.000’den fazla şefe ise sertifika gönderildi. Güvenilir Eller online eğitimleri için fiziksel ve kimyasal tehlikeler, temizlik, üretim güvenliği, çapraz bulaşma ve HACCP uygulamaları başlıklarında içerikler oluşturdu. Eğitimi tamamlayan şeflere isimlerine özel Türkiye Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikaları gönderiliyor.
Bilgi için: Aysel Yıldız / Ünite İletişim (549) 745 53 17
aysel.yildiz@unite.com.tr; www.unite.com.tr