Cornetto Ödülleri Topluyor

Cornetto “Çok Oyunculu İnteraktif Bina Projeksiyon Oyunu” ile Ödülleri Topluyor.

Aşkın Resmi Dondurması Cornetto’nun dünyada bir ilke imza atarak Temmuz 2010’da İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirdiği “Çok Oyunculu İnteraktif Bina Projeksiyon Oyunu”, Los Angeles'ta düzenlenen 2010 MMA (Mobil Pazarlama Birliği) Altıncı Global Mobil Pazarlama Ödül Gecesi’nde En İyi İnovasyon Ödülü’nün ( Avrupa,Orta Doğu ve Afrika Bölgesi ) sahibi oldu.

Cornetto aynı proje ile Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği tarafından düzenlenen 3. Doğrudan Pazarlama Ödüllerinde, Özel Projeler kategorisinde Birincilik Ödülü’ne ve IAB Türkiye ( Interactive Advertising Board ) tarafından ilk kez bu yıl düzenlenen Mixx Awards’ta (Marketing Intelligence and Excellence) Ev Dışı İnteraktif Dijital Reklamlar kategorisinde Birincilik Ödülü’ne layık görüldü.

Dünyada 50, Türkiye’de 20 yılı geride bırakan aşkın dondurması Cornetto, “gençlere” değil “gençlerle” konuştuğu iletişim çalışmalarıyla hem Türkiye’de hem de dünyada önemli başarılar elde ediyor. Ürün geliştirmeden iletişime kadar tüm süreçlerde farklı ve yeni olana odaklanan, dünyada ve Türkiye’de “ilk”leri hedefleyen marka, son dönemde “Çok Oyunculu İnteraktif Bina Projeksiyon Oyunu” ile aldığı özel ödüllerle bu alandaki iddiasının arkasında durmaya devam ediyor.

Kuzey Amerika, Asya-Pasifik, Avrupa-Ortadoğu-Afrika ve Latin Amerika’da 700 şirket ve 3500 bireysel üyesi ile sektörün kilit organizasyonu olan Mobil Pazarlama Birliği ( Mobile Marketing Association ), Altıncı Global Mobil Pazarlama Ödülleri kapsamında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin En İyi İnovasyon Ödülü’nü Cornetto Çok Oyunculu İnteraktif Bina Projeksiyon Oyunu’na ve projeyi hayata geçiren interaktif ajansı Mobilera’ya verdi.

Mobil pazarlamanın dünya çapında büyümesine liderlik etmek ve sağlıklı, sürdürülebilir bir mobil pazarlama endüstrisinin oluşmasını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Mobil Pazarlama Birliği tarafından verilen ödüller, endüstri açısından önemli bir prestij sembolü olarak kabul ediliyor.

Dünya çapında bir ilk olarak değerlendirilen projeye bir diğer ödül de, DPİD (Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği) tarafından üçüncüsü düzenlenen Doğrudan Pazarlama Ödülleri’nden geldi. Doğrudan pazarlama sektörünün gelişimine katkıda bulunmak, özgün çalışmaları belgelemek ve uygulamalardaki kaliteyi artırmak amacıyla gelenekselleşen ödüllerde Mobilera, Cornetto Çok Oyunculu İnteraktif Bina Projeksiyon Oyunu ile Özel Projeler kategorisinde Birincilik Ödülü’nü aldı.

Son olarak, IAB Türkiye ( Interactive Advertising Board Turkey ) tarafından 25 Kasım akşamı düzenlenen Mixx Awards (Marketing Intelligence and Excellence) Ödül Töreni’nde, Ev Dışı İnteraktif Dijital Reklamlar Altın Mixx Ödülü yine Cornetto Çok Oyunculu İnteraktif Bina Projeksiyon Oyunu’nun ve Mobilera’nın oldu.

Sektörün alışılagelmiş yarışmalarının aksine, interaktif reklam kampanyalarını,

performanslarıyla birlikte değerlendirmesi sebebiyle büyük önem teşkil eden Mixx Awards, Türkiye’de bu yıl, ilk defa düzenlendi.

Cornetto Türkiye Marka Müdürü Tuğan Gökçe Oğun kazanılan ödüllere ve projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Proje; açıkhava mecrası ve mobil iletişim teknolojilerinin kesişim noktasında interaktiviteyi biraraya getirmesi bakımından dünyada türünün ilk örneği oldu. Öncü olmak, bu öncülüğün saygın ve uzman dernekler tarafından da onaylanması, ödüllendirilmesi bizi ayrıca motive ediyor. Tüketicimizle sık sık biraraya gelerek Cornetto’nun yenilikçi ve farklı karakterini birlikte deneyimlemek için çıtayı yükseltmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sahne arkası...

Cornetto tutkunları ile diyaloğu farklı deneyim noktalarına taşımayı hedefleyen Cornetto Marka Yönetimi, iletişim ortakları Mindshare, Mobilera ve Excel İletişim Danışmanlık ile birlikte mobil iletişim teknolojilerini kullanarak açıkhava mecrasının yenilikçi kullanım sınırlarını zorlayacak bir projeye odaklandı.

Açıkhava mecrasına özgü tek taraflı iletişimin kurallarını değiştirerek mecraya interaktivite özelliği kazandırıldı.

İstanbulluların sadece izlemekle yetinmeyip aynı zamanda akışına bizzat dahil olabilecekleri; dolayısıyla kolay kolay unutamayacakları eğlenceli ve lezzetli bir deneyim yaşatacak sıradışı bir oyun alanı tasarlandı.

Mindshare tarafından şehrin en merkezi noktasında bu projeye özel olarak seçilen, yüzölçümü ile geniş kitleleri kendine çekecek görsel sunumlara imkan sağlayan, şehir ile özdeşleşmiş, Galatasaray Meydanı’nda yer alan Yapı Kredi Kültür ve Sanat Binası uygulamanın merkezi olarak değerlendirildi.

İstanbullular 2 hafta boyunca Mobilera’nın hazırladığı; dijital animasyon teknolojisinin en son örneklerinin sergileyen, IVR teknolojisi ile yönlendirildikleri ve oyunu cep telefonları ile oynamalarını sağlayan bir deneyim yaşadılar.

Proje, açıkhavada oynanan dünyanın ilk çok oyunculu interaktif projeksiyon oyunu olarak kayıtlara geçti. 5 kişinin aynı anda yarışabildiği oyunda, 45 saniyede 3 Cornetto toplayabilenlere anında Cornetto hediye edildi. Kazananlar hediyelerini telefonlarına SMS ile gönderilen şifreler sayesinde Cornetto standlarından teslim aldılar.

RitmPark tarafından sergilenen muhteşem showlarla renklenen projenin saha aktivitesi çalışmalarını Excel İletişim Danışmanlık üstlendi.

Ödül Getiren Başarılı Sonuç

15 gecede 3 milyon kişi oyunu izleme şansı bulurken 3500 kişi bizzat parmaklarını tuşlarda gezindirerek oyunun tadını çıkardı. Hem İstiklal Caddesi’nde uygulamaya şahit olanlar hem de sosyal medyada blogger ve gençler arasında kayda değer bir gündem ve konuşulurluk yakalayan çalışma,

Oyun 15 akşam, 2 saat boyunca oynandı. Yaklaşık 3 milyon kişi oyunu izledi. 3500 kişi oyuna bizzat katıldı. Oyun hem İstiklal Caddesi’nde uygulamaya şahit olanlar arasında hem de sosyal medyada geniş yankı buldu. Proje açıkhava mecrası, mobil iletişim teknolojileri ve bu sayede interaktiviteyi bir araya getirmesi bakımından dünyada türünün ilk örneği oldu.

Excel İletişim Danışmanlık

Acıbadem Mah.
Tekin Sok. No: 5/1
Havuzlar Sitesi Köşkü