Geliştirdiğimiz teknolojinin işe yaradığını kanıtladık, şimdi ise günlük 30 ton malzeme işleyebileceğimiz bir ticari tesis inşa etmek için yatırımcılarla ve konuyla ilgilenen diğer üçüncü partilerle görüşmelere başladık.
Bu hedefimizi desteklemek için topladığımız katı olmayan plastik miktarını düzenli bir şekilde arttırmalıyız; amacımız 2019 yılında 1,500 ton, 2020 yılında ise 5000 ton esnek plastik atığı toplamak.
Bu hedef doğrultusunda hükümet ve endüstriyle beraber çalışarak, evlerde ıslak ve kuru olarak ayrıştırılacak atığın toplanması için gerekli altyapıyı oluşturmalıyız.
Bu işbirliği yöntemini uyguladığımız örneklerimizden biri, toplulukları evsel atıkların yönetimi konusunda güçlendiren Topluluk Atık bankası Programı. Bu kapsamda 18 şehirde ve 2600 yerel proje kapsamında topluluklara yardım ederek 350.000 kişinin belirlenen parasal değer üzerinden organik olmayan atıklarını bize satmalarını sağladık. Bu sayede 2017 yılında 8.4 milyar Endonezya rupisi değerinde toplam 6000 ton atığı topladık.
Şimdi ise kurduğumuz bu ağı, poşetleri geri kazanacak şekilde genişletiyoruz. Örneğin Doğu Java’da poşetleri toplamak için esnek atık toplama projesi başlattık, bu sayede topladığımız malzemeleri geri dönüştürülmek üzere CreaSolv tesisimize göndermek için uçtan uca bir çözüm geliştiriyoruz.