Toggle Ara

Lipton Türkiye

1986 yılında ülkemizde çay üretiminin özel sektöre açılmasıyla birlikte Lipton, Rize’nin Pazar ilçesinde faaliyete geçirdiği fabrikası ile Türk çay severleri "Dünya Kalitesi" ile buluşturdu.

LIPTON-SCREEN-RGB-GLOBAL-Std

Lipton, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bazı pazarları yarattı: 1989"da poşet çay, 1990"da ise demlik poşet çay piyasaya sürüldü.

1991 yılında Earl Grey poşet, 1992’de Golden Ceylon demlik poşet, 1993’te ise Golden Ceylon paket ve Earl Grey teneke kutu çayların lansmanını yapan Lipton, ikinci fabrikasını 1994 yılında kurdu. English Breakfast ve Golden Ceylon poşet çaylarının 1996 yılında Türk çayseverlerin beğenisine sunulmasının ardından, 1998 yılında da üçüncü fabrika faaliyetine başladı. Earl Grey poşet çaylar da 1998 yılında piyasaya çıktı.

2004 yılında yüzde yüz Türk harmanı Doğu Karadeniz çayının raflardaki yerini almasının ardından, 2005 yılında da yepyeni Bitki ve Meyve Çayları ve Aromalı Çaylar tüketicisiyle buluştu.

Her işin bir uzmanı var

Keyifle yudumladığınız Lipton çayı, çay severlere ulaşıncaya kadar bir çok kontrol aşamasından geçiyor. 200 değişik noktada çay alımı gerçekleştiren ve yaklaşık 6 bin çay üreticisinin mahsulünü Türk damak tadına göre işleyen Lipton, harmanlamada gerçek bir ustalık sergiliyor.

Çeşitli bahçelerden toplanan yaş çaylardan üretilen kuru çaylar, tadım uzmanlarının kontrolünden geçtikten sonra tat, koku ve renk kriterlerine göre tasnif edilir. Daha sonra Kenya, Endonezya ve Seylan"dan getirilen ünlü çaylarla harmanlanır.

Bu harmanlardan alınan örnekler düzenli olarak Pazar’da ve İngiltere’deki Lipton laboratuarlarında kalite ve tat kontrolünden geçirilirler. Uluslararası Lipton kalitesi onaylandıktan sonra, Rize’deki harmanlar paketlenmek üzere fabrikaya gönderilir.

Başa dön